Sunday, October 30, 2011

Menu Dalam Pantang...ahakss..

Camat Petang...

sure ada yang senyum2 tegok en3 mama ari nih...hahahha...bukan takde en3 lain, tp nak gak kongsi yang nih...

Bg yang dah ada anak maybe biasa la ngan menu nih..mama ni tak tunggu dalam pantang..anak dah besar ni pun masih lagi suke menu ni hehhe..buka selera gitu...

selalunya mama wat menu ni bila bekalan bawang putih yg bersaiz kecik2 tu dah agak banyak...dalam 1 labu bawang putih tu, yang bahagian tgh tu selalunya kecik je..malas dah nak kupas..so, bahagian tu mama simpan..tujuan tu untuk menu ni la ahaksss...

yang best tu, menu ni kalu mama wat, sure akan berebut ngan puteri mama yang sorang tu.. yg lain tak makan..huhuhu...

banyak khasiat bawang putih nih..antaranya merendahkan paras kolesterol dan macam2 lagi... bleh klik SINI utk dapat maklumat lanjut..

ok kita share resepinya..hehe



Bawang Putig Goreng..

  • ambil sebanyak mana pun bawang putih yang anda mau...
  • tak perlu buang kulit...just basuh sekali ngan kulit..
  • panaskan minyak dan goreng bawang tadi hingga nampak kulitnya macam terkopak.. pecah la tu..
  • makan dengan nasik panas..bleh gabung ngan lauk lain... besttttt....bagi mama la hehhe

No comments:

Post a Comment

Cerrr KomeN Skett!!...Ahaks..